Diabeticivoet

Diabetes mellitus is een stoornis waarbij het glucosegehalte (= suiker) te hoog is. Er worden verschillende typen diabetes mellitus (DM) onderscheiden. De twee belangrijkste typen DM zijn type 1 en type 2. Mensen met DM type 2 ontwikkelen vaker voetproblemen dan mensen met DM type 1. Echter, een diabetische voet kan zich bij elke persoon met DM ontwikkelen.

^

Definitie "diabetische voet"

Een verscheidenheid van voetafwijkingen, die ontstaan ten gevolge van neuropathie, macroangiopathie, Limited joint mobility en gevolgen van metabole stoornissen, die meestal in combinatie voorkomen bij patienten met DM.

^

Definitie "ulcus aan de voet"

Een bij een diabetespatient ontstaan huiddefect (incl. huidnecrose en gangreen) onder de enkel, ongeacht de bestaansduur van de wond.

Voetzorg Eibergen werkt samen met verschillende podotherapeuten en heeft hiermee een samenwerkingsverband.
Aan de hand van het gestelde zorgprofiel die door de podotherapeut word gedaan, kan het zijn dat u de behandelingen gedeeltelijk vergoedt krijgt vanuit de basisverzekering. Dit noemt men de medisch noodzakelijke voetzorg.

Vergoeding uit basisverzekering
De zorgprofielen 2, 3 en 4 komen voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking uit de basisverzekering.  De vergoeding betreft alleen de medisch noodzakelijke zorg.  Het knippen van gezonde nagels, het verwijderen van eelt dat geen drukplekken veroorzaakt, valt niet onder de medisch noodzakelijke zorg en wordt derhalve niet vergoed door uw verzekeraar.