Onze praktijkruimte

Eindelijk is het dan zover.
Vanaf 8 januari 2018 gaan we draaien in onze definitieve werkplek in het gezondheidscentrum Hagemanplein.
Na een aantal tijdelijke werkplekken te hebben gehad in dit gebouw zitten we nu eindelijk op de plek.
Nog niet alles is klaar. Denk aan raambelettering en kleine aanpassingen in de praktijk. Zoals luchtfilter systeem. Dit moet nog aangepast worden en kan het zijn dat ze soms even binnen komen wandelen om dit te veranderen.
Niet alleen is het een nieuwe werkplek maar ook nieuwe uitdagingen en samenwerkingen. Per 1 februari 2018 komt Claudy Schröer en Bianca Westendorp het team versterken. Met Christa Mentink van  Rondom Podotherapie vormen we een zodanige bezetting dat we proberen om op een zo kort mogelijk termijn een afspraak te kunnen plannen. Ursela en Claudy zijn medisch pedicures en Bianca is pedicure in opleiding. Op de maandag zullen Bianca en Ursela aanwezig zijn. Op de dinsdag Ursela en op woensdag Claudy en Ursela. Op donderdag kan het zijn dat Ursela ook aanwezig is. Op de vrijdag is Christa aanwezig. Zij is podotherapeute en met haar dient er via Rondom Podotherapie een afspraak gemaakt te worden. De overige dames kunnen via de onlineplanner geboekt worden.
Ook hebben ze een samenwerkingsverband met de podotherapeut. Erg gemakkelijk wanneer u in de ketenzorg valt en recht heeft op een vergoeding.

Tevens zijn zowel Ursela als Claudy specialisten op het gebied van schimmelnagels behandelen. Beiden zijn we bevoegd om een schimmelnageldiagnostiek uit te mogen voeren. Dit is belangrijk wanneer we zekerheid willen hebben of we te maken hebben met een schimmelnagel. Dit is belangrijk bij de behandeling hiervan.
Ook werken ze beide met de Mellinn thuis laser. Een behandelconcept die op is gesteld voor medisch pedicures voor mensen met schimmelnagels. Ursela is gespecialiseerd in de behandeling van ingroeiende en ingegroeide nagels. Middels de Arkadatechniek kan ze mensen met pijnlijke nagels, ontsierde nagels proberen de nagels op een natuurlijk manier te corrigeren zonder dat er een wigexcisie aan te pas  moet komen.

Vanaf juni 2018 hoopt Bianca haar opleiding basis pedicure af te ronden. Tot die tijd is ze alleen te boeken via Ursela. In geval van risicovoet mag ze deze niet behandelen. Wanneer u lange nagels hebt, eelt of likdoorn dan kan ze deze prima behandelen. Wel duurt de behandeling wat langer omdat ze nog in opleiding zit. In principe kan ze de behandeling alleen uitvoeren, wanneer ze vast loopt zal Ursela haar ondersteunen.

In de loop van 2018 zullen we thema dagen gaan houden. Ook zal er per februari een inloopmoment zijn waarbij mensen zo binnen kunnen wandelen zonder afspraak. Ideaal wanneer men klachten heeft aan de voet en niet goed weten wat er mee te moeten doen. Of alleen een kleine deelbehandeling of controle kan er op die dag uitgevoerd worden. Let wel dit mag niet langer duren dan 10 minuten. Mocht dit langer nodig zijn dan zal er een vervolgafspraak gemaakt worden.
Via de website als de Facebookpagina zullen we de datums gaan publiceren.

Graag tot ziens in onze nieuwe praktijkruimte!