Nieuw bij Voetzorg Eibergen

Compressie kousen van Sockwell. Hippe moderne compressie kousen die niet alleen geschikt zijn voor wandelaars of mensen met staande beroepen.
Ook vanwege hun matige of ferme compressie verkleinen ze de kans op spataderen en gaan ze vermoeide benen en voeten en zwellingen tegen. De naadloze sokken, die drukplekken voorkomen, zijn ook ideaal voor diabetici.

Wij zien vaak klanten met klachten als gezwollen onderbenen of enkels. Maar ook horen we veelal klachten als vermoeide onderbenen. Niet altijd is hier een oorzaak voor te vinden. Gedacht kan worden aan spataderen. Zichtbare en dieper gelegen aderen. Deze kunnen vermoeidheidsklachten geven aan de onderbenen. Mensen met staande beroepen of die vaak onderweg zijn horen we ook dat ze gauw last hebben van vermoeide benen.
Ook horen we dan wel veelvuldig dat het zoeken naar een fijne kous moeilijk is. Laat staan een compressie kous. De “standaard” compressie kous willen ze vaak “nog” niet aan. De kleur is lelijk, ze zijn te warm maar ook ik ben nog te jong om met deze kousen te lopen is een veelgehoord kreet. Nadeel hiervan is dat men dan door blijft lopen met klachten die alleen maar verergeren en een aanslag op het lichaam doen. Wees zuinig met je onderdanen is een kreet die binnen onze voetzorg op nr 1 staat.

Maar denk ook aan mensen die slecht genezende wondjes hebben aan onderbenen of enkels. Vaat problematiek is hiervan 1 van de oorzaken. Soms tgv diabetes. Maar ook verworven complicaties tgv roken kunnen deze klachten zeker voorkomen.

Dames zien we dan vaak met panty kousen van de Hema rondlopen. Omdat deze steun bieden en wel verlichting geven. Niet onze voorkeur eigenlijk. Panty’s nemen geen vocht op, geven geen warmte, hebben vaak een saaie bruine kleur. Dit laatste is smaak verschillend. Maar het niet opnemen van vocht is 1 van de slechte eigenschappen van deze kousen. Bij voetschimmel is dit uit den boze. Juist het “panty” klimaat bevorderd alleen maar de huidschimmel meer als deze aanwezig is. Ook de naadjes die bij de tenen zitten geven drukplekken. Hierdoor kans op likdoorns aanwezig.

Maar dit is verleden tijd. De kousen van Sockwell zijn mooi van kleur, bieden steun, geven warmte, geen naden en vooral oedeemvorming zal verminderd gaan worden waardoor pijnklachten verminderen of verdwijnen.

De hippe compressie- en sportkousen van Sockwell geven je een beter gevoel! Door de 3-zone-compressie voorkomen deze kousen het gevoel van vermoeide voeten, verkleinen ze de kans op spataderen en helpen ze om zwellingen tegen te gaan. Bovendien hebben ze een naadloze teensluiting en een extra zacht voetbed
Het unieke ‘cashmerino’ bamboo, in combinatie met de overige gebruikte materialen, zorgt voor regulering van natuurlijke geurtjes, helpt blaren voorkomen en stimuleert de bloedcirculatie.

Sockwell sokken worden aanbevolen bij:
-langdurig zitten of staan
-vlieg- en autoreizen
-sport en revalidatie

De mooie materialen waarvan de kousen zijn gemaakt, geven het product een hoogwaardig karakter. Het Spandex dat door de hele sok is verwerkt geeft de compressiekousen extra stevigheid.

Materiaal:
-32% Merino wol
-31% Bamboo Rayon
-32% Stretch Nylon
– 5% Spandex

Compressie: Gemiddeld (15-20 mmHg)